Analysis of microcystins and nodularin in drinking water using an Agilent Ultivo QQQ LC/MS


Microcystins and nodularin are potent hepatotoxins produced by various species of
cyanobacteria. During algal blooms, large quantities of microcystins and nodularin
can occur in freshwater systems, threatening livestock and human drinking water
sources. Ingesting these compounds carries health risks; therefore, regulatory
agencies such as the US EPA and the World Health Organization (WHO) recommend
limiting microcystins in drinking water to sub-ppb levels. This study extracted
and prepared 500-mL water samples according to the US EPA method 544 for
microcystins and nodularin in drinking water. This Application Note demonstrates a
sensitive and robust analytical method for analyzing six microcystins and nodularin
in drinking water using the innovative Agilent Ultivo triple quadrupole LC/MS

Za odpiranje dokumenta
kliknite tukaj …

Comments are closed.

Politika zasebnosti
Chemass

Naša spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo piškotke Google Analytics, izdane s strani Google inc.. Informacije so shranjene v piškotkih vašega brskalnika in služijo namenu prepoznavanja vaše izbire ter anonimnemu štetju katere Chemassove spletne vsebine so se vam zdele zanimive in ste si jih ogledali.

Uporabo piškotkov lahko prilagodite v nastavitvah spodaj.

Obvezno potrebni piškotki

Priporočamo, da Obvezno potrebne piškotke vedno dovolite, da lahko shranimo vaše nastavitve glede uporabe piškotkov.

Če to možnost onemogočite boste ob vsakem naslednjem obisku Chemassovih strani morali izbiro o piškotkih ponovno nastaviti.

Google Analytics

Spletna stran uporablja Google Analytics za zbiranje anonimnih informacij o številu obiskovalcev in obiskanih straneh.

Če ta piškotek aktivirate nam omogočite učinkovitejše zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje na Chemassovi spletni strani.